Máris szomszéd, a jövőlátó. Avagy honnan is jön a H1N1?

Reklámok

~ Szerző: helikon7 - 2009 november 18.

2 hozzászólás to “Máris szomszéd, a jövőlátó. Avagy honnan is jön a H1N1?”

 1. tudtátok, hogy a H1N1 megelőzésére szolgáló új vakcinát már tizenöt éve tesztelik? ennyit a kételyekről…
  http://botranyos.wordpress.com/2009/12/03/h1n1-az-uj-vakcinat-mar-tizenot-eve-tesztelik/

 2. Azért nem árt néha gondolkodni és megérteni, vagy legalábbis értelmezni az olvasott szöveget. Kedves kontah, ha csak az általad idézet blogban leírtakat elolvasom, már akkor is már jópár ellentmondással találkozok.

  Kezded azzal, hogy „kizárólag megbízható forrásokból”, majd utána „A HáziPatika.com-on kiderül, hogy a vakcinát már tizenöt(!) éve tesztelik.” Egyrészt nem tudom, hogy miért kellene a HáziPatika.com-ot „megbízható forrásnak” tekinteni, mikor az a oldal is csak „kapja” valahonnan az információt. Az ott megjelent infó talán azért lesz „megbízható” mert ott megjelent, vagy a HáziPatika.com „megbízható” forrásokkal rendelkezik? Milyen biztosítékot ad arra nézve a HáziPatika.com, hogy „hiteles”, avagy „megbízható” a rajta megjelent infó. Továbbá, miért pont 15 éve tesztelik? Mikor a sertésinfluenza 1957-ben ütötte fel utoljára a fejét a világban – és azóta csak szunnyadt valahol (talán egy labor mélyén). Vagy erről a dátumról nem ír a HáziPatika.com?

  Továbbá azt információkkal kapcsolatban azt tanácsolod, hogy „mindenki próbáljon meg az értékesekre támaszkodni”. De ki dönti el, hogy mi az értékes? Ez még viszonylagosabb, mint azt eldönteni, hogy igaz-e, vagy hamis valami. Nem hiszem, hogy a HáziPatika.com, vagy az ÁNTSZ embléma alatt megjelent információ bármennyivel értékesebb, vagy értéktelenebb lenne, mint bármelyik más oldalon megjelent egyéb információ. Csak az adott felhasználó döntheti el, hogy számára mennyi értéket jelent egy-egy infó.

  Már-már vicces is lehetne, ha még nem élne elevenen a pártállam agitációs módszereinek emléke, a következő megfogalmazás. „itt mindenki minden tájékoztatást megkap”. Nesze neked új generáció! Aki nem ismeri a szocialista rendszer működését, az még el is hiszi és azt gondolja, hogy itt a Nirvana, „itt mindenki minden tájékoztatást megkap”.

  Kedves kontah, hagyjuk inkább az efféle végleteket és ne essünk túlzásokba. Hadd döntse el mindenki, hogy mit tart értékesnek, mi számára a megbízható, és ne akarj mindenkinek minden információt megadni. Az embernek azért van értelme, hogy használja, gondolkodjon és ennek megfelelően kialakítsa a saját véleményét a környező világról.

  Egy dologban viszont majdnem igazad van. „Sajnos előre borítékolom, hogy az vakcina ellenzők negyedének sem lesz annyi türelme, hogy ezt a tizenvalahány oldalt végigolvassa.” Nem csak a negyedének, hanem háromnegyedének nem hogy türelme nem lesz a végigolvasáshoz, de ki sem fogja nyitni a cikkben idézett linkeket. Hogy miért? Már csak azért sem, mert elég volt elolvasni azt az agitációt, amit az általad belinkelt oldalon talált. De tovább megyek, nem csak a vakcina ellenzői nem fogják elolvasni, de azok sem akik eddig még hezitáltak. Egyszerűen azért, mert az ennyire közvetlen manipulálásra bárki, aki nem csak a szavakat, de a szavak jelentését is megérti, visszautasítással reagál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: