Szöcske a kézben – Grasshopper in hand

ui.

Érdekes dolog derült ki az egyik nézelődő jóvoltából. Bevallom, hogy nem jártam eddig utána a dolognak és követtem én is azt, amit az „epic fail”-nek nevezett fogalom takar. A képeken valójában nem tücsök látható, hanem sáska. Ahogy az kiderült egy Lápréti sáska, ami minden növényzettel borított területen széles körben elterjedt. Viszont a népnyelv, talán azért, mert ők is szépen ciripelnek egyszerűen csak tücsöknek nevezi őket.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Varoz-nak a prohardver.hu fórumából a felvilágosításért és csak bíztatni tudom, hogy máskor egy-egy gondolat eréig írjon nyugodtan a hozzászólások közzé.

Reklámok

~ Szerző: helikon7 - 2010 szeptember 2.

3 hozzászólás to “Szöcske a kézben – Grasshopper in hand”

 1. Remek makró képek! Az állat azonban nem tücsök, hanem szöcske (grasshopper):
  http://en.wikipedia.org/wiki/Grasshopper
  Itt pedig két kép a tücsökről:
  http://www.tananyag.almasi.hu/krez/a_mezo/rovar/mezeitucsok.htm

 2. Hopp, csak most olvasom a szöveget. Hát igen, sáskának (locust) is hívják nálunk, hona nem szerencsés a magyar elnevezés, mert az imádkozó sáskát (praying mantis) is sokat csak sáskának hívják, ami pedig ragadozó. A sáskajárást (locust invasion) pedig a növényevő faj hatalmas falkába.
  Visszatérve jelen élőlényünkre, biztos nem imádkozó sáska, és nem is tücsök. Szöcske vagy valamilyen sáska. Én eddig úgy voltam vele, hogy a nagytestű zöld, ami akkora mint az imádkozó sáska, az a “sáska”, ami a sáskajárást is okozza, a kisebbek, többféle színben meg a szöcskék. De most képeket nézegetve a neten, akár épp a fordítottja is lehet.
  Mindenesetre hasznos volna kicserélni a címet, vagy a kép fölé rakni száska/szöcske (grasshopper/locust) szöveget, mert így a Google képkeresővel a sok tücsök közt, elég előkelő helyen, ott a 2 nem tücsköt ábrázoló képed.
  Leánykám kérdezte, hogy hogyan néz ki a tücsök, és így jöttek képbe a képeid. 🙂
  Köszi!

  • Köszi szépen az infókat!
   A szövegben említettem, hogy magam is tévedés áldozata vagyok, illetve már így szoktam meg ennek az állatkának az elnevezését. Persze az eszembe sem jutott, hogy ez a tévedés a google nagytestvér által másokat is félrevezethet. Igazad van abban, hogy éppen itt az ideje a hiba javításának.
   Ám a dolog nem merül ki ennyiben, mert nem csak a bejegyzés címét kell megváltoztatnom, hanem a képét is, aminek következtében az már nem lesz megtalálható ennyire „előkelő” helyen a google-nak. Viszont ennyit megér a korrektség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: